Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά

Μικροφωνική αλληλεγγύης πραγματοπιήθηκε την Πέμπτη 19/6/13 στις 18:00στην κεντρική πλατεία.

Το κείμεο που μοιράστηκε:

 

Για την υπόθεση του Κώστα Σακκά

Στις 04/12/10 οι αναρχικοί Κώστας Σακκάς και Αλέξανδρος Μητρούσιας συλλαμβάνονται εξερχόμενοι από μία ενοικιαζόμενη αποθήκη στη Ν.Σμύρνη, στο εσωτερικό της οποίας βρίσκεται οπλισμός. Στη συνέχεια στις 07/12/10 ο Κώστας Σακκάς οδηγείται στον ανακριτή όπου του επιβάλλεται η κατηγορία της “συμμετοχής σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση” και προφυλακίζεται. Ενώ λοιπόν βρίσκεται μέσα στη φυλακή ήδη για 4 μήνες, οι ανακριτές Μπαλτάς και Μόκκας τόν ξανακαλούν μετατρέποντας την κατηγορία “συμμετοχής σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση”, σε κατηγορία “συμμετοχής στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς(Σ.Π.Φ.)”, χωρίς να έχει υπάρξει εξέλιξη κάποιας έρευνας. Από τη μία η κίνηση αυτή είχε στρατηγική σημασία καθώς δύσκολα θα μπορούσε να στηθεί ένα κατηγορητήριο για μία οργάνωση της φαντασίας. Από την άλλη ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν έχει αρνηθεί την πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός, αλλά και η ίδια η οργάνωση έχουν παραδεχτεί από κοινού ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους.

Το παραλήρημα όμως των δικαστικών αρχών(με βασικό ενορχηστρωτή την Αντιτρομοκρατική) δεν σταματάει εδώ. Στις 06/04/12 και ενώ ο Σακκάς βρίσκεται λίγο πριν τη λήξη του μέγιστου ορίου της 18μηνης προφυλάκισης, του φορτώνονται συγκεκριμένες πλέον κατηγορίες περί συμμετοχής σε 160 εμπρηστικές επιθέσεις που έχει αναλάβει την ευθύνη η Σ.Π.Φ.. Στην περίπτωση αυτή δηλαδή, του επιβάλλεται ένα δεύτερο κατηγορητήριο, πάλι χωρίς κανένα στοιχείο,  με αποτέλεσμα να καθίσει προφυλακισμένος για ακόμα 12 μήνες μετά τη λήξη του 18 μηνου, σύμφωνα με το νομικό οπλοστάσιο του κράτους(30 μήνες η μέγιστη διάρκεια προφυλάκισης για δύο υποθέσεις) . Τελικά, φτάνοντας στο σήμερα λίγο πριν ο Σακκάς συμπληρώσει 2,5 χρόνια έγκλειστος – χωρίς καταδίκη, και, κατ’επέκταση αποφυλακιστεί, το κράτος παραβλέποντας και επίσημα τη νομοθεσία, τού επιβάλλει άλλους 6 μήνες χωρίς κανένα νομικό πάτημα.

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς μετά από την τελευταία εξέλιξη της υπόθεσής του, αποφάσισε να προβεί σε απεργία πείνας από την Τρίτη 04/06/13(ημέρα λήξης του 30μηνου). Θεωρούμε ότι η καταδίκη του δεν είναι προσωπική του υπόθεση. Αντίθετα αφορά όλους εμάς που θέτουμε τους εαυτούς μας απέναντι στα σχέδια του κράτους και των αφεντικών-από τους αναρχικούς μέχρι τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής και τους επιστρατευμένους εργαζόμενους. Η προληπτική και εκδικητική τακτική του κράτους είναι η καινούρια συνθήκη που επιβάλλεται πάνω στα κεφάλια μας, είτε με τις ελαστικές νομοθεσίες, είτε με την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της καταστολής. Θεωρώντας ότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος με εμάς, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Κώστα Σακκά για τους παραπάνω λόγους. Κρίνουμε αναγκαία την ανάδειξη της υπόθεσής του. Παρακάτω παραθέτουμε τα λόγια του ίδιου:

 

  «  Έχοντας την άποψη και την θέση πως ο δρόμος για την ατομική – συλλογική ελευθερία είναι γεμάτος από αγώνα και αντίσταση, αποφάσισα από την Τρίτη 4/6, να προχωρήσω σε απεργία πείνας· ημερομηνία που με το ισχύον νομικό καθεστώς, λήγει το μέγιστο όριο προφυλάκισης μου. Διευκρινίζω πως για μένα η επιλογή του να προχωρήσω σε απεργία πείνας, δεν αποτελεί κίνηση απελπισίας, αλλά επιλογή συνέχισης του αγώνα. Ενός αγώνα που δίνουμε από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας μας εγώ και οι σύντροφοί μου, αντιστεκόμενοι σε μία δίχως προηγούμενο εκδικητική αντιμετώπιση από τους δικαστικούς μηχανισμούς, οι οποίοι αποφάσισαν για την περίπτωση μας να κάνουν ένα διάλειμμα από τα εισπρακτικά τους καθήκοντα, προκειμένου να υπερασπιστούν την κοινωνία από τους υποτιθέμενους εχθρούς της και τους νόμους από τους παραβάτες τους. Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί και οι ίδιοι άνθρωποι πίσω απ’ αυτούς, που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς της νομιμότητας των επιστρατεύσεων των απεργών, των χιλιάδων πλειστηριασμών και αστέγων, της κατάργησης των εργασιακών διεκδικήσεων, των απολυμένων, της κατάργησης των κοινωνικών παροχών, των χιλιάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, των εκατοντάδων αυτόχειρων κάθε χρόνο που βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς, της νομιμότητας των στοιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα χαρακτηρίζοντας τους ως λαθραίους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νομιμότητας των βασανιστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα, των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων, της φίμωσης των αντικαθεστωτικών μέσων πληροφόρησης…

    Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μίας κοινωνίας νεκροταφείο στο όνομα του νόμου.

    Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μίας κοινωνίας νεκροταφείο αν χρειαστεί ακόμα και εκτός νόμου…

    Βουτηγμένοι στην υποκρισία και την αθλιότητα, κατάπτυστοι τόσο για τους θιασώτες της αστικής δικαιοσύνης, όσο και για τους επικριτές και τους ιδεολογικούς εχθρούς της.»

 

ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 04/06/13

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *