Δράση αλληλεγγύης στην κατάληψη Δέλτα 31/8/12

Το κείμενο που μοιράστηκε έξω απ’ τη ΔΕΗ :

  ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Σήμερα, όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού οδηγείται πρός την εξαθλίωση. Με τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται συνεχώς ενώ παράλληλα την ανεργία να χτυπάει κόκκινο, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση ακόμα και στα βασικά αγαθά. Κράτος και αφεντικά αδιαφορώντας για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα κοιτάζουν ακόμη και σήμερα να αποσπάσουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Ρόλο σε αυτή την τακτική των αφεντικών φαίνεται να αποκτά η Δ.Ε.Η. καθώς εδώ και καιρό έχει αναλάβει να εισπράττει τον φόρο ακινήτων (το πολυσυζητημένο χαράτσι) για λογαριασμό του κράτους. Μέσα από το χαράτσι η Δ.Ε.Η. παραβλέποντας την άσχημη οικονομική κατάσταση χιλιάδων πολιτών αναλαμβάνει το ρόλο του μπράβου του κράτους θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα: “ ‘Η πληρώνεις το χαράτσι ή σου κόβουμε το ρεύμα “. Δηλαδή ένα ακόμα κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για την επιβίωσή μας, γίνεται είδος πολυτελείας. Κόβει το ρεύμα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, άπορους την ίδια στιγμή που η εκκλησία και οι μεγαλοβιομήχανοι σχεδόν δεν φορολογούνται.

Πέρα από το ρόλο του εκβιαστή – φοροεισπράκτορα αναλαμβάνει πλέον και το ρόλο των μπάτσων συμμετέχοντας στην καταστολή αυτοδιαχειριζόμενων χώρων πιο συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι αποφασίστηκε η διακοπή του ρεύματος στην κατάληψη Δέλτα στη Θεσσαλονίκη. Η κατάληψη Δέλτα αποτελεί έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο στον οποίο στεγάζονται διάφορες ομάδες που έχουνε ως στόχο να προτάξουν την αυτοδιαχείρηση και την αλληλεγγύη ως τρόπο οργάνωσης και δράσης με απώτερο σκοπό τη ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα. Η επίθεση σε αυτόν το χώρο είναι ένα ακόμη παράδειγμα της στρατηγικής που ακολουθεί το κράτος στην προσπάθειά του να εξαλήψει κοινωνικές ομάδες και άτομα που αντιστέκονται και συμμετέχουν σε ριζοσπαστικούς κοινωνικούς αγώνες.

Οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής κοινωνικών χώρων και αγώνων δεν θα μένει αναπάντητη ούτε θα αποτελέσει εμπόδιο για τη συνέχιση της δράσης μας.

 

 

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

  Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

Τα πανώ που κρεμάστηκαν:

 

 

 

 

Βίντεο για Επανασύνδεση ρεύματος

[youtube]P-5UVI3nmrY[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *