Ενάντια στα στημένα κατηγορητήρια – Κάλεσμα 14/11/16 στις 9.00 στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ξάνθης

Κάθε χρονιά, τη νύχτα πριν την εθνικιστική γιορτή των Iμίων στην Καβάλα, οι φασίστες και συγκεκριμένα μέλη της πατριωτικής κίνησης πολιτών Καβάλας (ΠΚΠΚ), συνήθιζαν να περιφρουρούν την πλατεία του Κήπου, τραμπουκίζοντας και ξυλοφορτώνοντας όσους δεν τους άρεσε η εμφάνιση τους . Στις 26/01/2014 όμως κάποιοι αντιφασίστες τους την χαλάνε και συγκρούονται μαζί τους ένα βράδυ πριν τη φασιστοσύναξη. Αμέσως μετά οι φασίστες σπάνε την τζαμαρία του μαγαζιού γνωστού για την δράση του αντιφασίστα , που όμως δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν της επίθεσης, και επιχειρούν να το κάψουν. Η φωτιά σβήνεται από κατοίκους της περιοχής. Τα γεγονότα που ακολουθούν αναδεικνύουν τη στενή συνεργασία φασιστών – κράτους

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μεταβαίνει στο σημείο για να δει την ζημιά και έπειτα οδηγείται στο Α.Τ. Καβάλας επειδή ενημερώνεται ότι η ποινική διαδικασία για τον εμπρησμό κινείται αυτεπάγγελτα. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασκήσει κάποια μήνυση. Εκεί του ανακοινώνεται ότι συλλαμβάνεται(!!!). Μετά από 2 ημέρες, μαθαίνει και  2ος σύντροφος, επίσης στοχοποιημένος (αδερφός του πρώτου), πως εκκρεμεί μήνυση εναντίον του από μέλη της (ΠΚΠΚ). Στο Α.Τ κατά την αναμονή, μπάτσοι και πατριώτες μαγειρεύουν το κατηγορητήριο. Και οι δυο συλληφθέντες παραμένουν στο κρατητήριο 5-6 βράδια αντιμετωπίζοντας ένα σορό ‘φτιαγμένες’ κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διατάραξη της κοινής ειρήνης (κουκουλονόμος), ηθική αυτουργία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, οπλοφορία, οπλοχρησία, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με μοναδικό στοιχείο κατηγορίας τις καταθέσεις των μελών της ΠΚΠΚ.

Μετά τον ανακριτή, αφέθηκαν ‘ελεύθεροι’ με εγγύηση 1000 ευρώ ο καθένας, στέρηση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. τις πρώτες 5 μέρες κάθε μήνα μέχρι να γίνει η δίκη. Να αναφερθεί ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή φασίστα για την απόπειρα εμπρησμού του καταστήματος όπως ούτε για την επίθεση που έκαναν οι φασίστες την ίδια μέρα σε περαστικούς φοιτητικές οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αντιθέτως την μέρα της αντιφασιστικής αντισυγκέντρωσης ενάντια στην φασιστοσύναξη των Ιμίων , οι μπάτσοι προσαγάγουν 10 αντιφασίστες. Τις ίδιες μέρες τοπικά media επιδίδονται σε έναν οχετό παραπληροφόρησης και στοχοποίησης των 2 αντιφασιστών συντρόφων, γεγονότα που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αγαστή συνεργασία των κατασταλτικών εργαλείων του κράτους με συμμορίτες ‘παρακρατικούς’ φασίστες.

Όλα αυτά από την μεριά μας δεν μας προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση . Η ΠΚΠΚ είναι μια φασιστική συμμορία που ξεκίνησε την τραμπούκικη  δράση από τότε που ιδρύθηκε. Επιθέσεις σε αντιφασίστες χιπ-χοπάδες, ρατσιστικό πογκρόμ σε μετανάστες και ρομά, σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας, εμπόριο ναρκωτικών και παράλληλα ιδιαίτερες σχέσεις με τους μπάτσους , αποτελούν όλα μαζί κύρια γνωρίσματα των εν λόγω αποβρασμάτων. Στην 1η φασιστοφιέστα των ιμίων , το 2011, μέλη της ΠΚΠΚ μαζί με μπάτσους κάνουν επίθεση σε αντιφασίστες, στην μεγάλη διαδήλωση στην Καβάλα ,9/12/11, η οποία δέχτηκε έντονη καταστολή από πολλές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την σύλληψη 4 και τον τραυματισμό 8 ατόμων, Οι φασίστες της ΠΚΠΚ δήλωναν στο τμήμα ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους μπάτσους στην καταστολή της πορείας. Επιπλέον, αυτό που ακουγόταν από την μεριά της αστυνομίας ήταν το όνομα ενός εκ των δυο συλληφθέντων στις 21/01/2014 σε ύφος ‘’τον τάδε θέλουμε’’. Τα φασιστικά αυτά μιάσματα συνεχίζουν μέχρι σήμερα τις θρασύδειλες επιθέσεις στοχοποιώντας ανηλίκους μαθητές της πόλης, σπάζοντας το αμάξι αντιφασίστριας και μάρτυρος υπεράσπισης του δικαστηρίου, χτυπώντας συντρόφισσα σε κεντρικό σημείο της Καβάλας, απειλώντας ,με όπλο και προειδοποιητικές βολές στον αέρα, αντιφασίστες (φυσικά και δεν υπήρξε καμία κατηγορία, όχι ότι περιμέναμε το αντίθετο,  αφού η χρήση όπλου, ο ξυλοδαρμός και οι απειλές σε μάρτυρες  από συνεργάτες των μπάτσων δεν αποτελεί ,σύμφωνα με την δική τους δικαιοσύνη , υπόθεση προς έρευνα) .  Ακόμα πιο πρόσφατα κάποιοι από αυτούς, μέσω εταιρίας σεκιούριτι, συμμετείχαν σε επιθέσεις εναντίον απεργών εργαζομένων της ΒΦΛ, ενώ μέσω επιτροπής αγανακτισμένων πολιτών που δημιούργησαν, προσπάθησαν να προκαλέσουν πογκρόμ και αντιδράσεις, με τις ευλογίες του δημοτικού συμβουλίου της πόλης,  κατά των προσφύγων που ”φιλοξενούνται” στην Καβάλα. Φυσικά, οι μπάτσοι σε όλα τα περιστατικά εκτελούν χρέη παρατηρητή.

Γνωρίζουμε καλά τις σχέσεις φασιστών με το κράτος. Την ίδια στιγμή που κλιμακώνεται το δόγμα ασφάλειας απ’ τους διαχειριστές της εξουσίας, την ίδια στιγμή που στοιβάζονται μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και άλλοι πνίγονται από τους λιμενόμπατσους στα σύνορα , την ίδια στιγμή που γίνονται βασανιστήρια στα Α.Τ.  και στις φυλακές, την ίδια στιγμή που εξελίσσεται ένας πόλεμος υπαρκτός, όλα αυτά τα στημένα κατηγορητήρια δεν μπορούν πάρα  να αποτελούν μια μεθοδική προσπάθεια αποδυνάμωσης του αντιφασιστικού χώρου. Εμείς θα απαντήσουμε δίνοντας το παρόν στα δικαστήρια, με όπλο την αλληλεγγύη μας στους δυο αντιφασίστες, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή των αρχικών συμβάντων.

ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/16 ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης
stekiksanthis.squat.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *