Μοίρασμα κειμένων για τους Τούρκους απεργούς πείνας

Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποίηθηκε παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με τρικάκια και κείμενα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Τούρκους πρόσφυγες απεργούς πείνας.

 

Το κείμενο που μοιράστηκε:

 

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στο πόλεμο κρατών και αφεντικών

Τους τελευταίους μήνες το ελληνικό κράτος, σε συνεργασία και με το τουρκικό με τη σύμπραξη μυστικών υπηρεσιών, έχει εντείνει την επίθεσή του εις βάρος τούρκων και κούρδων πολιτικών προσφύγων, προβαίνοντας σε μία σειρά διώξεων, προφυλακίσεων και εφόδων σε σπίτια και χώρους εργασίας  τούρκων και κούρδων πολιτικών προσφύγων με πρόσχημα την εμπλοκή τους σε «τρομοκρατικές δραστηριότητες». Έτσι σε συνέχεια αυτού του κλίματος επιχειρείται η έκδοση κάποιων εξ αυτών στην Τουρκία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου εκκρεμούν εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης για τη πολιτική τους δράση. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται βαριές φυλακίσεις, απομόνωση, βασανιστήρια ακόμα και πιθανό θάνατο, ειδικά στο ολοκληρωτικό τουρκικό καθεστώς.

Μπροστά σε αυτή τη κατασταλτική επιχείρηση 4 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές ξεκινάνε απεργία πείνας από τις 24 Σεπτέμβρη μέσα από τις φυλακές του κορυδαλλού, όπου κρατούνται, με αίτημα την μη έκδοση τους σε Τουρκία, Γαλλία και Γερμανία αντίστοιχα. Πρόκειται για τους Hasan BIBER 55 ετών, Erdogan CAKIR 48 ετών, Ahmet DUZGUN YUKSEL 51 ετών και τον Mehmet YAYLA 33 ετών.  Επιπλέον στις 15 Οκτώβρη, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους, ξεκινάει απεργία πείνας από τη πλατεία συντάγματος και η FADİK ADIYAMAN. Δύο μέρες αργότερα, την ώρα που πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης, το ελληνικό κράτος, μετά από υπόδειξη του δήμαρχου Καμίνη, προβαίνει σε εκκένωση της πλατείας και συλλαμβάνει την απεργό πείνας με κατηγορίες «ρύπανσης του περιβάλλοντος» (!) μαζί με αλληλέγγυους και τους κατάσχει το έντυπο υλικό. Στις 4/11 παρόλα αυτά και μετά από συνολικά 40 ημέρες απεργία πείνας γίνεται δεκτό το αίτημα του Mehmet YAYLA για μη έκδοση του στη Τουρκία κάτι που αποτελεί και μία πρώτη νίκη των απεργών.

Σήμερα, έχοντας κλείσει τις 52 ημέρες απεργία πείνας και έχοντας στη πλάτη τους και άλλες απεργίες πείνας στο παρελθόν η κατάσταση της υγείας τους, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση της γιατρού Όλγας Κοσμοπούλου, είναι για τους Hasan BIBER και Erdogan CAKIR: «βρίσκονται σε βαριά, ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, και, σίγουρα, για μόνιμες βλάβες στην υγεία τους, κατάσταση» ενώ «Παρομοίως βαριά κατάσταση προβλέπεται στο άμεσο μέλλον και για τον κ. Ahmet DUZGUN YUKSEL». Φυσικά το ζήτημα δεν είναι ανθρωπιστικό αλλά ξεκάθαρα πολιτικό, όπως πολιτική είναι και η επιλογή, από πλευράς τους, της απεργίας πείνας ως μέσο διεκδίκησης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αποκορύφωμα όλων αυτών των διώξεων ήταν η ιδιαίτερα προκλητική και πρωτοφανής περίπτωση του Bulut Yayl, τον οποίο απήγαγαν στο κέντρο της Αθήνας μπροστά στα μάτια περαστικών στις 30 Μαίου με αυτοκίνητο της ελληνικής αστυνομίας, τον πέρασαν λαθραία από τα σύνορα και τον παρέδωσαν στις τούρκικες αρχές. Και όλα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία νομότυπη διαδικασία ή δίκη.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις καταδεικνύουν πως όταν πρόκειται για τον κοινό εχθρό, δηλαδή τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, οι όποιες κρατικές και εθνικές διαφορές παραμερίζονται και υπάρχει μία βαθιά συνεργασία στο όνομα πάντα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Πρέπει να αντιληφθούμε, ειδικά σε μία πόλη όπως η Ξάνθη, πως η διεθνιστική αλληλεγγύη στους τούρκους και κούρδους αγωνιστές είναι υπόθεση όλων των «από κάτω» ανεξαρτήτως εθνικότητας, που αγωνίζονται για τη κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την ειρήνη και την ελευθερία. Και αυτό γιατί οι λαοί με όπλα τους την ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη είναι οι μόνοι που έχουν το συμφέρον  να αντισταθούν στην καταστολή, στον ολοκληρωτισμό, στους εθνικισμούς και στον πόλεμο, που τους κήρυξαν  από κοινού ελληνικό και τούρκικο κράτος, καθώς και στα όποια σχέδια τους να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους για τα συμφέροντα  των αντίστοιχων αφεντικών.

Αλληλεγγύη στους 4 τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, απεργούς πείνας από 24/9.

Πολιτικό άσυλο σε όλους – Καμιά έκδοση τους από το ελληνικό κράτος.

 Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης
stekiksanthis.squat.gr     

                                                  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *