Μοίρασμα κειμένου για την αναρχική Στέλλα Αντωνίου 6/4/12

Την Παρασκευή το πρωί της 6ης Απρίλη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης με μοίρασμα κειμένου που αφορά την υπόθεση των Χ. Πολίτη, Κ. Σακκά, Α. Μητρούσια, Σ. Αντωνίου, Κ. Καραγιαννίδη και Δ. Μηχαήλ και ειδικότερα την άμεση απελευθέρωση της Στέλλας Αντωνίου. Η παρέμβαση έγινε στα πλαίσια της πανελλαδικης ημέρας δράσεων αλληλεγγύης στη συντρόφισσα. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Άμεση απελευθέρωση στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου

 

Στις 4 Δεκεμβρίου 2010 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί  Χ.Πολίτης, Κ.Σακκάς, Α.Μητρούσιας, Σ.Αντωνίου, Κ.Καραγιαννίδης και Δ.Μιχαήλ στα πλαίσια  «αντί»-τρομοκρατικής επιχείρησης. Στους συλληφθέντες προσάπτονται κατηγορίες για συμμετοχή σε άγνωστη(!)και προφανώς ανύπαρκτη «τρομοκρατική» οργάνωση, αποκύημα της φαντασίας της αντιτρομοκρατικής, χωρίς όνομα, χωρίς ενέργειες, χωρίς δράση, χωρίς καλά-καλά οι κατηγορούμενοι να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους. Μετά από έξι μήνες οι Χ.Πολίτης και Δ.Μιχαήλ απαλλάσσονται από το κατηγορητήριο και οι υπόλοιποι κατηγορούνται πια για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η Στέλλα Αντωνίου, μία από τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους, παραμένει προφυλακισμένη εδώ και 16 μήνες αρνούμενη κάθε κατηγορία. Οι συντροφικές-φιλικές της σχέσεις με κάποιους από τους συγκατηγορούμενους της και η μακροχρόνια δραστηριοποίησή της στον αναρχικό χώρο αποτέλεσαν το μόνο «ενοχοποιητικό» στοιχείο. Η καθολική άρνησή της να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο με τις αρχές καθώς και η συνεχής και δυναμική συμμετοχή της στους αγώνες που διεξάγονται μέσα από τις φυλακές ενάντια στη γενικότερη εξαθλίωση του σωφρονιστικού συστήματος είναι αρκετά στοιχεία για να παραμένει η συντρόφισσα φυλακισμένη μέχρι και σήμερα.
Ήδη από τη σύλληψή της, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθείται συχνά η εξέλιξή του. Ο εγκλεισμός της στα κρατικά κολαστήρια επιδεινώνει καθημερινά την κατάστασή της. Η παραμονή της στις φυλακές Κορυδαλλού, δεδομένης της κατάστασης της υγείας της συνιστά βασανισμό. Στις 8 Μαρτίου υπέβαλλε την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης. Κάθε προηγούμενη αίτησή της απορρίφθηκε, αποδεικνύοντας την εκδικητικότητα της αστικής δικαιοσύνης απέναντι σε όσους αμφισβητούν την εξουσία του κράτους. Δε χωρά αμφιβολία πλέον ότι ο στόχος των δικαστών και των εισαγγελέων είναι η φυσική της εξόντωση.
Εν μέσω καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και της ολοένα εντονότερης έκφρασης οργής από την κοινωνία, οι εξουσιαστές προσπαθούν να οχυρωθούν, νομικά και στρατιωτικά,  τρομοκρατώντας και εκφοβίζοντας κάθε δυνητικά αντιστεκόμενο/αγωνιζόμενο κομμάτι αυτής. Οξύνουν την καταστολή στο δρόμο, ποινικοποιούν κινήματα, πρακτικές αγώνα και στοχοποιούν τους ίδιους τους κοινωνικούς αγωνιστές. Αυτή η πρακτική εκτείνεται από τους τόνους χημικών, την καταστολή στις διαδηλώσεις, την προσπάθεια διαπόμπευσης αγωνιστών, μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών τους, μέχρι και την, κατά βούληση, φυλάκιση τους και την εφαρμογή του «αντι»-τρομοκρατικού νόμου.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη Στέλλα Αντωνίου καθώς και στους Κ.Σακκά, Α.Μητρούσια, Κ.Καραγιαννίδη και σε κάθε φυλακισμένο αγωνιστή.
Γιατί όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου στο τέλος ξεχνάει και τον ίδιο τον πόλεμο.

Μέχρι την καταστροφή των φυλακών. Μέχρι την να είμαστε όλοι ελεύθεροι.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

 

Αλληλέγγυοι/ες 

This entry was written by stekiksanthis , posted on Sunday April 08 2012at 02:04 pm , filed under Δράσεις - Παρεμβάσεις, Κείμενα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php