Συνέχιση δράσεων Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας.

Συνέχιση δράσεων αλληλεγγύης με

-κατάληψη και ανάγνωση κειμένου του δημοτικού ραδιοφώνου Παρασκευή 13/3

-κρέμασμα γιγαντοπανό σε κεντρικό σημείο της πόλης (ΠΡΟΚΑΤ) και

-μικροφωνική που πραγματοποιήθηκε την Κυριακη 15/3.
11077681_621708954628376_1582200712_n_______________________________________________________________________________________

Το κέιμενο που διαβάστηκε στην κατάληψη του ραδιοφωνικού και τη μικροφωνική είναι κείμενο αντιπληροφόρισης:

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ!

[…] Όλα κατακτιούνται με αγώνες. Αν στις φυλακές σήμερα μπορούμε να έχουμε βιβλία, τηλεόραση, ελεύθερη τηλεφωνική επικοινωνία, άδειες, αναστολές, αν δε μας χτυπάνε οι δεσμοφύλακες το οφείλουμε στις αιματηρές εξεγέρσεις και τις απεργίες πείνας παλιότερων κρατουμένων. Σήμερα είναι η δικιά μας ώρα να παλέψουμε και να κερδίσουμε.[…] Απόσπασμα από την ανακοίνωση έναρξης απεργίας του Δ.Α.Κ

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου με ανακοίνωση τους οι πολιτικοί κρατούμενοι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς, που βρίσκονται έγκλειστοι στη φυλακή τύπου Γ Δομοκού, γνωστοποίησαν την έναρξη απεργίας πείνας. Την ίδια μέρα στα πλαίσια της αγωνιστικής κινητοποίησης προχωράει σε απεργία πείνας κι ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και πολιτικός κρατούμενος της φυλακής τύπου Γ Δομοκού, επίσης. Ακόμα, απεργία πείνας ξεκίνησαν και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού και Λάρισας από το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ), Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος και Γιώργος Καραγιαννίδης, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα ακολουθήσουν και άλλοι συμμετέχοντες από το Δ.Α.Κ. Τέλος, με απεργία πείνας αγωνίζεται και ο Μωχάμεντ – ΣαϊντΕλτσιμπάχ που βρίσκεται στις φυλακές τύπου Γ Δομοκού.
Απαίτηση τους είναι η κατάργησητου Α’ «αντιτρομοκρατικού» νόμου, άρθρο 187 του ποινικού κώδικα (για εγκληματική οργάνωση), του Β’ «αντιτρομοκρατικού» νόμου, άρθρο 187Α (τρομοκρατική οργάνωση), της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά (κουκουλονόμο) και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ. Ακόμα απαιτούν τη κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη DNA, τη πρόσβαση και ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί, και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων. Τέλος απαιτούν την άμεση απελευθέρωση για λόγους υγείας του καταδικασμένου για τη 17Ν Σάββα Ξηρού, που το ποσοστό αναπηρίας του έχει φτάσει στο 98%.
Απεργία πείνας στις 2 Μαρτίου ξεκίνησαν επίσης όλα τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των συγγενών και των φίλων τους που κατηγορούνται με σκευωρίες για την υπόθεση ενώ δεν έχουν καμία σχέση με αυτή.
Σε απεργία πείνας είναι από την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου ο Θέμης Δήμου διεκδικώντας το δικαίωμα του να σπουδάσει στο ΙΕΚ εντός των φυλακών Κορυδαλλού καθώς το συμβούλιο της φυλακής έχει απορρίψει τη πρώτη αίτηση χωρίς καμία αιτιολογία. Από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Σοφιανίδης ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας τις σπουδές του είτε στο ΙΕΚ των φυλακών Κορυδαλλού είτε στο ΤΕΙ Πειραιά αφού διακόπηκαν με τη μεταγωγή του στις φυλακές τύπου Γ Δομοκού.
Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων, απεργών πείνας.Θεωρούμε πως ο αγώνας τους συνδέεται άμεσα με τον δικό μας ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, στο κράτος – εγγυητής ομαλότητας, στις οικονομικές πιέσεις, σε κάθε μορφήεξουσίας και φασισμού που βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Να στήσουμε οδοφράγματα ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό και να κλιμακώσουμε τις αντιστάσεις μας έξω από διαχωρισμούς των «εντός» και των «εκτός» των τειχών. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ Γ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *