πανό για το μεταναστευτικό

Την Τρίτη , 1 Οκτωβρίου, τοποθετήσαμε πανό στις εισόδους της πόλης , καθώς  τις προηγούμενες μέρες ,άλλη μία στοχευμένη  κρατική δολοφονική απόπειρα μεταναστών έλαβε χώρα στην πόλη της Ξάνθης. Μέσα σε κατοικήσιμη περιοχή, σε δρόμο με αυξημένη κίνηση και δίπλα από το κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε ακόμη μία καταδίωξη από μπάτσους σε διερχόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν 9 μετανάστες. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν η ανατροπή του αυτοκινήτου και η άμεση σύλληψη των επιβατών.

Το  συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί φυσικά καμία μεμονωμένη είδηση για την πόλη και γενικότερα , αλλά τον κανόνα. Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο, θανατηφόρα τροχαία από ανθρωποκυνηγητά της εθνοσωτήριας ελληνικής αστυνομίας να προστίθενται στις σελίδες τοπικών φυλλάδων ,να αποτελούν πεδία της καθημερινότητας και ευκαιρίες για ξέρασμα ελληνόψυχου κανιβαλισμού προερχόμενο από τους καναπέδες νοικοκυραίων που διψάνε για ανθρώπινες ζωές.

Το κράτος και οι μηχανισμοί του λοιπόν ,καθημερινά επιτίθενται στους ανθρώπους της τάξης μας με όλα τα μέσα. Συνεχείς καταδιώξεις σε κάθε πόλη,  στοίβαγμα και φυλάκιση μεταναστών/μεταναστριών σε κέντρα κράτησης, δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις στα αστυνομικά κολαστήρια, πνιγμοί στο Αιγαίο και επαναπροωθήσεις είναι η πολιτική μετανάστευσης που εφαρμόζεται και στοχεύει στον αφανισμό και τον έλεγχο των από τα κάτω.  Αυτού του είδους η στρατικοποιημένη διαχείριση , δείχνει το βήμα της επερχόμενης «αναπτυξιακής» περιόδου που στήνεται και περιφρουρείται  παγκόσμια.

 Από την άλλη, η εκμετάλλευση ποτέ δεν αναγνωρίζει σύνορα καθώς εκατομμύρια κέρδη, προερχόμενα από  εταιρείες διαχείρισης(frontex), χρηματικά κονδύλια της ΕΕ και στήσιμο «αθώων» ΜΚΟ ,πηγαινοέρχονται, φουσκώνοντας τους λογαριασμούς του κράτους που έχει μετατραπεί σε εταιρεία θανάτου.

Ας απαντήσουμε  άμεσα σ΄ αυτές τις πρακτικές  και σε όσους τις δικαιολογούν. Απέναντι στους διαχωρισμούς που μας προβάλλουν,  να αγωνιστούμε από κοινού σε κάθε πλευρά των συνόρων ενάντια στην  καθημερινή εξαθλίωση που βιώνουμε. Ο αγώνας είναι ενάντια στα κράτη και τον καπιταλισμό.

ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ Ή ΧΩΡΙΣ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ,  ΚΡΑΤΗ,   ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ , ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *