Συγκεντρωτικό δράσεων αλληλεγγύης στον Σ.Χριστοδούλου

στις 9/2 αναρτήσαμε πανό αλληλεγγυης στην πολη της ξάνθης

στις 20/2 κάναμε παρέμβαση με τρικακια πανο κείμενο στην κεντρική πλατεία

στις 26/2 πραγματοποιήσαμε μικροφωνική στην πλατεια αντίκα οπου διαβάστηκε το κείμενο που ακολουθεί

στις 6/3 πραγματοποιήσαμε πορεία αλληλεγγύης στον απεργό Σ.Χριστοδούλου οποτε και ακολούθησε live Οικονομικής ενίσχυσης στον απεργό

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΠΡΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΛΙΑ

το κείμενο που μοιράστηκε και ακολουθουν φωτογραφίες απο τις δράσεις

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Στις 14 Ιανουαρίου ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου, που κρατείται στις φυλακές Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του.  Η εφαρμογή του νόμου οδηγεί στην αποφυλάκισή του, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την αστική δικαιοσύνη. Γιατί για όλους αυτούς, κρατούμενοι όπως ο Σπύρος Χριστοδούλου, πρέπει να μείνουν αιχμάλωτοι στα κάτεργα της δημοκρατίας 10ετίες ολόκληρες για να τιμωρηθούν οι ίδιοι και να παραδειγματιστούν όλοι οι υπόλοιποι.

Η υπόθεση αποφυλάκισης του Σπ. Χριστοδούλου έχει ανασταλεί προσωρινά καθώς οι δικαστικοί μηχανισμοί αρνούνται να του συγχωνεύσουν ποινές για υποθέσεις που στο χρόνο που τελέστηκαν έχουν «τελεσιδικήσει». Ο Σπύρος κατηγορείται πως, ενώ βρισκόταν έγκλειστος με τακτική άδεια, συμμετείχε σε μια ληστεία τράπεζας. Μόνο που βάσει του τότε νόμου όλα τα αδικήματα κατά τη διάρκεια τακτικής άδειας συγχωνεύονται με την ήδη υπάρχουσα ποινή. Στην περίπτωση του Χριστοδούλου όμως, οι δικαστικοί μηχανισμοί έρχονται να εφαρμόσουν αναδρομικά νόμους που ψηφίστηκαν πολύ αργότερα από τα αδικήματα που του προσάπτουν.

Ο Σπύρος είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τί πάει να πει εγκλεισμός και ελευθερία. Από πολύ μικρός γεύτηκε την αηδία του σωφρονισμού, καθώς βρέθηκε φυλακισμένος στα κολαστήρια για συμμετοχή σε απαλλοτριώσεις τραπεζών. Γιατί αρνήθηκε το καθεστώς νόμιμης ληστείας που επιβάλει καθημερινά στις ζωές όλων μας, η μισθωτή σκλαβιά και επέλεξε να απαλλοτριώνει τα ίδια τα αφεντικά. Πέρασε τη μισή του ζωή έγκλειστος σε δεκάδες φυλακές της χώρας και την άλλη μισή κυνηγημένος σε καθεστώς παρανομίας.

Συνεχίζοντας την απεργία πείνας που μετράει ήδη πάνω από ένα μήνα, με εμφανή πλέον τα σημάδια επιδείνωσης της υγείας του, ο Σπύρος αντιστέκεται με την ίδια του την ζωή απέναντι στους διώκτες. Εξ άλλου αυτό που είχε δηλώσει ο ίδιος είναι πως ”…ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους ….Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα.”

 Να αγωνιστούμε μέχρι τέλους απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει η αστική δικαιοσύνη στους πολιτικούς και κοινωνικούς κρατούμενους που δε σκύβουν το κεφάλι, ,στις φυλακίσεις καθαριστριών για ένα απολυτήριο καθώς και στα στημένα κατηγορητήρια που αντιμετωπίζει ο κόσμος που αντιστέκεται και συμμετέχει σε ευρύτερους κονωνικούς αγώνες(πχ Σκουριές), στην ίδια την διακαιοσύνη που χαϊδεύει ποινικά εφοπλιστές και επιχειρηματίες, βιαστές, φασίστες, μπάτσους και στρατιωτικούς.

Υ.Σ. Μετά από 40 μέρες απεργία πείνας και την αλληλεγγύη που έδειξε ο κόσμος του αγώνα στον Σ.Χριστοδούλου με διάφορες δράσεις ανα την Ελλάδα, εν’ τέλει ορίστηκε δικάσιμος στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του απεργού πείνας που αφορά την συγχώνευση των ποινών του, προβαίνοντας σε αρνητική απόφαση. Ο Σπύρος αφού ξεπέρασε τις 50 ημέρες και με την υγεία του να έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση έληξε την απεργία πείνας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΆΜΕΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΤΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *