Πάρτυ για την κάλυψη ιατρικών εξόδων συντρόφισσας απο την Αθήνα [Παρασκευή 26/5, στις 23.00, ΠΡΟΚΑΤ]

Η συντρόφισσα Β.Μ από τη συνέλευση Αντίστροφη Μέτρηση στην Αθήνα, εδώ και περίπου 4 μήνες νοσηλεύεται στον Αγ. Σάββα.
Ζώντας στον σύγχρονο καπιταλισμό, ο καθένας και η καθεμία από εμάς είναι έκθετος/η σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή και την αναπαραγωγή της, τις βασικές μας ανάγκες και την επιβίωσή μας.
Στην περίπτωση μιας σοβαρής ιατρικής διάγνωσης, ο ασθενής καλείται από το πουθενά να ανταποκριθεί σε δυσανάλογα ιατρικά έξοδα, ενώ η «κάλυψη» από τους ασφαλιστικούς φορείς (στους οποίους καταλήγει μεγάλο μέρους του μισθού μας) σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για τα έξοδα αυτά. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ακόμα και αν αυτά χαρακτηρίζονται ως ατομικά, η δική μας απάντηση είναι η αλληλεγγύη και οι συλλογικές λύσεις.
Η όποια ενίσχυση από την πλευρά μας («ιατρική», ηθική ή οικονομική) δεν είναι απλή βοήθεια, ούτε φιλανθρωπία, αλλά έχει να κάνει με το βασικό μας πρόταγμα: τη συνειδητή αλληλεγγύη, ως σχέση και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη, μεταξύ όσων έχουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα της καθημερινότητας από την ίδια ταξική σκοπιά.

 

This entry was written by stekiksanthis , posted on Wednesday May 24 2017at 09:05 pm , filed under Uncategorized . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php