Μοίρασμα κειμένου σχετικά με τις τελευταίες αφισοκολλήσεις

Το Σάββατο 5/4/2014 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα κειμένου στο κέντρο της πόλης σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στις τελευταίες αφισοκολλήσεις.

Το κείμενο που μοιράστηκε:

Λίγα λόγια για τις αφισοκολλήσεις

    Την Τρίτη 18/3 προσάγεται αντιφασίστας κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης από άνδρες της ασφάλειας στο αμάξι των οποίων επέβαινε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θεοδωρίδης. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο που γινόταν η αφισοκόλληση προσέτρεξαν 4 άνδρες της Δ/νσης Ασφάλειας, ένα περιπολικό και 2 μηχανές της “Δίας” για να συλλάβουν τον «δράστη», τον οποίο υπέδειξε ο αντιδήμαρχος.

Σαν άμεση απάντηση την Πέμπτη 19/3 πραγματοποιήθηκε μαζική αφισοκόλληση από αντιφασίστες/στριες στην οποία συμμετείχε και το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης. Όταν η αφισοκόλληση έφτανε στο τέλος της, πρωτοφανής δύναμη μπάτσων (για τέτοιο περιστατικό) κύκλωσε την μάζα των αφισοκολλητών. Το αποτέλεσμα ήταν να παρθούν τα στοιχεία από δυο άτομα, εκ των οποίων τον έναν ήθελαν να τον τραβήξουν στο τμήμα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, αφού είχε ήδη δώσει την ταυτότητα του. Μετά από πιέσεις των παρευρισκομένων, το ζήτημα έληξε εκεί και δεν δόθηκε συνέχεια. Την  καταστολή της αφισοκόλλησης όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει και ένα τρίτο περιστατικό σε αφισοκόλληση που πραγματοποιήθηκε από άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικου  χώρου την Πέμπτη 27/3. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της δράσης μπάτσοι σταματήσανε τους αφισοκολλητές και ζητούσαν τον λόγο που κάνουν την αφισοκόλληση.

Ο λόγος όμως είναι απλός!! Η αφισοκόλληση είναι ένα από τα μέσα μας και όπως κάθε μέσο μας είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, και κανένας Θεοδωρίδης ΔΕΝ θα μας το στερήσει για τα ψηφαλάκια που προσπαθεί να μαζέψει προ των εκλογών με την πρόφαση ότι θέλει την πολύ καθαρή. Αν ο δήμος, ήθελε την πολύ καθαρή θα την καθάριζε και από τις αφίσες για συναυλίες, μπουζούκια, barακια, μέχρι και για θεατρικές παραστάσεις!! Αλλά, πολλοί ενοχλούνται από αφίσες που δεν αναπαράγουν τον κυρίαρχο λόγο αλλά τον αποδομούν. Ενοχλούν οι αφίσες, που με τον λόγο τους στηρίζουν φυλακισμένους αγωνιστές, οι αφίσες που ξεμπροστιάζουν και στέκονται απέναντι στους φασίστες της χρυσής αυγής και εναντιώνονται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κράτους· προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τον αγώνα εναντία σε κράτος, αφεντικά, φασίστες.

Το πρόβλημα στην πόλη δεν είναι οι πολιτικές αφίσες, αλλά οι μπάτσοι που όσο περισσότερο τους αφήνουμε τόσο περισσότερο επιβάλλουν την δημόσια τάξη εισχωρώντας σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Πρόβλημα είναι οι πτώσεις των μισθών, τα εξευτελιστικά πεντάμηνα εργασίας, ο αποκλεισμός από την ιατρική περίθαλψη και οτιδήποτε στέλνει ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας στην εξαθλίωση και την παρανομοποίηση. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ το κράτος να μας υποτιμά στρώνοντας ταυτόχρονα το « χαλί της εκμετάλλευσης»  για τα αφεντικά.

 

Η ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ

ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ

 Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

international-squatters-symbol-hi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *